Mevrouw SmitAchter het bedrijf Mevrouw Smit Studiebegeleiding schuilt ook een echte mevrouw Smit. Léia Smit. Dat ben ik. Om maar eens lekker onbescheiden uit de kast te komen; dit vind ik van mezelf: veelzijdig en flexibel, zakelijk en intelligent, nieuwsgierig en doortastend, zorgend en bezorgd en altijd zoekend naar mogelijkheden om de wereld een stukje mooier en plezieriger te maken.

Bij LinkedIn sta ik te boek als docente en schrijfster. Docente omdat ik een bevoegd lerares Nederlands ben en jaren voor de klas heb gestaan, en schrijfster omdat ik een boekje heb gepubliceerd en Yvonne Kroonenberg mij haar collega heeft genoemd (en daar ben ik maar wat trots op!).

Maar ik ben veel meer dan dat. Als gediplomeerd coupeuse heb ik naailes gegeven en voor cliënten maatkleding gemaakt, als administratieve slimmerik ben ik werkzaam geweest als Office Manager bij een organisatie-adviesbureau, met mijn Detex-diploma heb ik als 1e verkoopster mijn sporen nagelaten in een stoffenzaak, als Excel-deskundige heb ik een planningssysteem ontwikkeld voor een thuiszorgorganisatie, als eigenwijze doorzetter heb ik de reorganisatie van twee gefuseerde bedrijven gecoördineerd en met mijn diploma van de opleiding voor startende vrouwelijke ondernemers was ik ooit van plan om voor mezelf te beginnen. Ooit...

In 2012 was het dan eindelijk zover: het complete pakket aan levenservaringen en vaardigheden kwam bij elkaar in mijn praktijk voor studiebegeleiding: Mevrouw Smit.

Passie
Wanneer het even niet zo goed gaat op school, dan kunnen daar nogal wat verschillende oorzaken voor zijn. Maar dat een leerling niet op de goeie plek zit, staat vast niet bovenaan dat lijstje. Immers, ze worden op die plek neergezet na een zorgvuldig wikken en wegen van een aantal deskundigen, toch? Wel is het zo dat als de resultaten gaan tegenvallen, de meeste studenten in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Die spiraal kun je doorbreken door ervoor te zorgen dat je zelfvertrouwen wordt hersteld. Hoe? Dat is mijn passie!

Studenten leren hoe je op de meest effectieve manier de lesstof kunt beheersen, zodat ze met een minimale inspanning een maximaal resultaat kunnen behalen. Dat dat ook op een prettige manier kan, dat kennis je wat te bieden heeft, en dat betere resultaten je ook een beter gevoel geven, dat wil ik ze laten ervaren.

Missie
En het is mijn doel om zoveel mogelijk studenten daarmee te helpen. Vandaar dat ik ook online-trainingen voor zowel de leerlingen zelf (leren leren), als voor de ouders (leren leren leren), verzorg. 
Via facebook, Instagram en mijn blog deel ik regelmatig mijn kennis door tips te geven over leren in de breedste zin van het woord.

En voor iedereen ligt er het gratis E-boekje:
Help je kind studeren met deze 10 slimme tips!  klaar.
Vul het contactformulier in en schrijf bij opmerkingen: 10 tips, dan krijg je het direct toegestuurd via de mail!