Studiebegeleiding


Mevrouw Smit verzorgt studiebegeleiding; vooral in de vorm van bijles en als huiswerktraining. Daarnaast ben je hier ook voor afstudeerprojecten, portfolio's, of Nederlands leren als tweede taal, op de goeie plek.

Huiswerktraining
Huiswerk maken is lang niet voor iedereen zo simpel en vanzelfsprekend. Hoe onthou je in vredesnaam al die woorden, al die begrippen, al die formules en wat moet je met al die informatie? Wat doe je als je helemaal niet begrijpt hoe en wat je moet leren? En hoe kan het dat je zó je best hebt gedaan en toch onvoldoendes haalt op je toetsen?
Bij leren komt nogal wat kijken. En gelukkig kun je dat óók leren. Niet uit een boekje, want dan kom je hoogstwaarschijnlijk precies dezelfde problemen tegen als op school. Wel bij Mevrouw Smit. Die leert je hoe je je huiswerk het beste kunt plannen, op welke manier je brein de informatie opneemt, wat voor jou de prettigste manier van leren is (want nee, niet iedereen leert op dezelfde manier) en trucjes en technieken om je geheugen te trainen. We oefenen alles in de praktijk met je huiswerk-opdrachten. En als bonus kan ze je ook nog helpen met de vakken die je lastig vindt.
Je krijgt persoonlijk les, dus je wordt niet afgeleid en krijgt letterlijk alle aandacht. Dat werkt het snelst en scoort het hoogst!
Je kunt kiezen uit 1, 2 of 3 uur in de week; wat voor jou het beste werkt!

Bijles
Voor wie moeite heeft met een bepaald vak, geeft Mevrouw Smit ook bijles. Dat doen we in series van 6 lessen.
Vooraf stellen we een doel: wat wil je bereikt hebben na 6 lessen? Minstens een 7 op je volgende toets? Alle werkwoordsvormen foutloos kunnen schrijven? Een gesprekje kunnen voeren in het Engels? Een vlotte presen-tatie houden? Een achterstand (door ziekte bijvoorbeeld) wegwerken?
Zo kunnen we echt meten wat de bijlessen opleveren.
Heb je eigenlijk altijd moeite met wiskunde of Frans (of een ander vak), dan kun je ook voor langere tijd wekelijks bijles blijven volgen.
En een combinatie van meerdere vakken is zelfs ook nog mogelijk!

Proefles
Om een les succesvol te maken, is een voorwaarde dat het ‘klikt’ tussen docent en student. Mocht je na de eerste les het gevoel hebben dat die klik er niet is, dan mag je direct stoppen met de lessen. Ging het goed? Dan maken we de serie samen vol.

Thuis voor de klas
Vind je thuis je kinderen helpen met hun studie nog niet zo gemakkelijk? Mevrouw Smit deelt haar jarenlange ervaring met studie-begeleiding graag met ouders in een intensieve training van 3 weken en ook jij bent als ouder helemaal startklaar voor het nieuwe schooljaar!
Kijk snel op de pagina I-cursus.
 
Examentraining
In de meivakantie is er voor examenkandidaten van voortgezet onderwijs en MBO de mogelijkheid om zich zowel mentaal als vakgericht voor te bereiden op de examens. Heb je last van faalangst, stress of black outs tijdens je toetsen? Heb je alles supergoed geleerd, maar ben je bang dat je tijdens je examens alles kwijt bent en er niks van bakt? Kom dan naar de examentraining.
Wat kun je verwachten, hoe bereid je je voor, wanneer gaat het mis en hoe krijg je jezelf weer onder controle, dat zijn belangrijke onderwerpen waar we vooral praktisch mee aan slag gaan.
Maar ook gaan we examenstof van diverse vakken stevig oefenen, zodat je een goed beeld hebt van wat je te wachten staat en waar je eventueel nog aan moet werken!
Tijdens deze training wordt de lunch door ons verzorgd.

Volwassenentraining Nederlands
Heeft u ook zo’n last van steeds die gewijzigde taalregels en struikelt u ook nog altijd over de d’s en de t’s? Hoe schrijf je die Engelse werkwoorden van tegenwoordig en klopt dat wel met “Ik doe dat beter als jou?”
Bij voldoende aanmelding gaan we een gezellige zaterdag met een groepje van maximaal 8 volwassenen alle struikelblokken van de Nederlandse taal overwinnen. We behandelen de meest voorkomende moeilijkheden, maar iedereen mag ook zelf inbrengen waar bij hem of haar de Nederlandse schoen wringt.
Informeer naar de volwassenentraining via het contactformulier.
Natuurlijk serveren we ook deze dag wat lekkers bij de thee (of koffie) en een voortreffelijke lunch.

Gerichte trainingsvragen
Heb je zelf een kennisprobleem waar je onder begeleiding wel eens een of meerdere dagen aan wilt werken? Laat het ons weten (contactpagina) en wellicht kan Mevrouw Smit iets voor je organiseren! Neem je toekomst zelf in de hand en VRAAG!