Mrs. Smith goes DutchAls lerares Nederlands heeft Léia Smit een aantal jaren inburgeringslessen gegeven. Natuurlijk komen er tijdens de inburgering meer zaken aan de orde dan alleen de taal, maar het leren van de Nederlandse taal is toch altijd de beste basis om te kunnen integreren.
Vandaar dat Mevrouw Smit in 2015 een samenwerking is aangegaan met het IWCN (International Welcome Center North) om met name expats (buitenlanders die worden uitgezonden om hier voor langere tijd te komen werken) onze mooie, maar toch best lastige taal te leren.

NT2
Voor sommigen, die zich hier blijvend willen vestigen of een opleiding willen volgen, is het verstandig een NT2-opleiding te volgen die gericht is op het Staatsexamen Nederlands. Voor anderen zijn de grammaticale regeltjes van minder groot belang; zij willen vooral kunnen communiceren met de buren, de dokter, de docenten op de school van de kinderen en in de supermarkt kunnen vragen waar de pindakaas staat.
Mevrouw Smit geeft NT2 les in kleine groepjes (bijvoorbeeld aan werknemers bij eenzelfde bedrijf) of individueel, volledig aangepast aan de wensen en het opleidingsniveau van de studenten.Special events

Dutch in a day
Voor kleine groepjes collega's of vrienden organiseert Mevrouw Smit op verzoek een dagje Dutch! In één dag ondergedompeld worden in al onze gekke gewoontes en bijzonderheden. Hoe we verjaardagen vieren, de sporten waar we van houden, onze winkels, cafés en coffeshops en vooral: ons eten... En onder het genot van beschuit met muisjes, een broodje hagelslag of een Hollandse Nieuwe, leer je ook nog het een en ander over typisch Nederlandse woorden en uitdrukkingen!

Experience the Dutch
Als extraatje kunnen groepjes NT2-studenten zich inschrijven voor speciale uitstapjes naar onze Nederlandse (en Friese) bezienswaardigheden.
Niet alleen Madurodam en de Zaanstreek, maar ook de Efteling, het Noordzeestrand en niet te vergeten een schaatswedstrijd kijken in Thialf, staan regelmatig op het programma!
 
You can also read all about Mrs. Smith goes Dutch in the English version.